Akció Három forradalom

1979-ben Khomeini ajatollah megszerezte a hatalmat Iránban, és elindította az iszlám forradalmat. Követői elfoglalták a teheráni amerikai nagykövetséget, ahol 52 túszt tartottak fogva 444 napon keresztül. Három évtizeddel később Joel C. Rosenberg, a New York Times bestsellerlistás szerzője utánajárt, hogy mi zajlik a forradalom színfalai mögött. Könyvéhez az utóbbi évtizedek több mint 150 kulcsfontosságú szereplőjével készített interjút.

Rosenberg szerint három forradalom zajlik a Közel-Keleten, amelyek rövidesen meghatározhatják a világ sorsát.

A radikálisoké...
Irán legfelső vezetői többször nyilvánosan kijelentették, hogy "küszöbön áll" a világvége.. Ha álomba tudják ringatni a nyugatot..a radikálisok hamarosan képesek lesznek arra, hogy olyan támadás-sorozatot indítsanak el, ami mellett elhomályosulnak a szeptember 11-ei események, és több millió áldozatot követelhet.

A reformereké...
"Nincsenek olyan muzulmánok, akik elítélik a radikálisokat és készek felvenni a harcot a dzihadistákkal?" - teszik fel sokan a kérdést. Rosenberg válasza erre az, hogy sok reformer tevékenykedik az iszlám világban, akik egyre nagyobb politikai hatalomhoz jutnak.

És a remény hirdetőié...
"Iráni tapasztalataink alapján úgy becsülöm, hogy ha minden iráni, aki jelenleg titokban hisz Jézusban, felvállalná hitét a nyilvánosság előtt, számuk meghaladná az egymilliót" - állítja az iráni földalatti egyház egyik vezetője.

Szerző Joel C.Rosenberg
Alcím A dzsihádisták, valamint Jefferson és Jézus követőinek harca a Közel-Keletért és a világ átalakításá
Eredeti cím Inside the revolution: How the followers of Dzsihad, Jefferson and Jesus are Battling to Dominate th
Fordította Morvay Péter
Kiadó Hit Gyülekezete
Kiadás dátuma 2010-01-01
Oldalszám 607
Nyelv magyar
Kötés Puha kötés

Szerzőink

  • Németh Sándor Németh Sándor
  • Derek Prince Derek Prince
  • Kenneth E. Hagin Kenneth E. Hagin
  • Joel Osteen Joel Osteen
  • Billy Graham Billy Graham
  • John F. Walvoord John F. Walvoord
  • Tarjányi Péter és Dosek Rita Tarjányi Péter és Dosek Rita
  • John Loftus és Mark Aarons John Loftus és Mark Aarons

Rólunk

A Patmos Records 2010-ben alakult a Hit Gyülekezete kiadói- és terjesztői szervezeteként. A kiadó jelenleg közel 100 kiadvánnyal rendelkező portfólióval büszkélkedhet. A könyveken túl e-könyvek, CD-k, DVD-k széles választéka is megtalálható a kiadó kínálatában. Az elmúlt közel öt év során több társkiadó is csatlakozott a Patmos Records munkájához. A kiadó megalakulása óta minden évben részt vesz a neves Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.

A Hit Gyülekezete olyan közismert és nagy népszerűségnek örvendő keresztény vezetők, illetve szerzők könyveit jelentette meg az elmúlt évtizedekben, mint Derek Prince, Kenneth E. Hagin, Marilyn Hickey, Billy Graham, Joel Osteen, Randall Price, John Hagee vagy Lester Sumrall. Ezek a kiadványok nem csupán itthon, hanem a határokon túl is nagy hatással voltak a neoprotestáns közösségekre. A hitéleti könyvek mellett azonban politikával, közélettel, családdal foglalkozó művek is megtalálhatók a Patmos Records kínálatában.

A Patmos Records 2011-ben jelentette meg a nyelvezetében és formájában egyaránt megújított magyar nyelvű Biblia-sorozatát, amely 2012-ben kiemelkedő szakmai elismerésben is részesült, amikor is elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat. Két évvel később pedig, azaz 2014-ben, a Fővárosi Közgyűlés döntése alapján a Budapest Márka díjjal is kitűntették a kiadót a Biblia népszerűsítése és megújítása terén végzett eredményes munkájáért.

A kiadó a könyvterjesztés területén is újításba kezdett, amikor 2012 augusztusában megnyitotta Patmos Book and Café nevet viselő üzletét Budapest belvárosában. A kávézó arra kínál lehetőséget, hogy az érdeklődők vonzó, kellemes környezetben böngészhessék és vásárolhassák meg a kiadványokat.

Patmos Book & Café a belvárosban

A Patmos Records gondozásában megjelent könyvek és egyéb kiadványok webáruházunk mellett a Patmos Book and Café (V. kerület, József nádor tér 9.) üzletben, Budapesten a Hit Parkban, illetve a Hit Gyülekezete vidéki istentiszteleteinek helyszínein is megvásárolhatóak.

Patmos Book & Cafe