Amerikában a szocializmus szelleme kísért. Hirtelen – szinte a semmiből – szocia­listák jelentek meg: Alexandria Ocasio-­Cortez, Rashida Tlaib, Ilhan Omar, Bernie Sanders. Egy politikai pártot pedig mágnesként vonzza magához a szocia liz mus eszméje. Ez megdöbbentő, hiszen a szocializmus – talán vitán felül – a történelem leginkább hitelét vesztett ideológiája. 
A szocializmus ráadásul sokkal rövidebb idő alatt vált hiteltelenné, mint a rabszol­gaság, amely évszázadokon, sőt évezredeken keresztül fennállt, mielőtt a közgon­dolkozás megváltozott volna és széles körben elfogadottá vált, hogy az a kizsákmá­nyolás egy minden ízében gonosz és zsarnoki rendszere. A szocializmus kezdete 1917-­re datálható, amikor Lenin megalapította a világ első szocialista államát – így ennek az eszmének a fennállása egy jóval rövidebb történelmi időszakot ölel fel.  A szocializmus a világ számos pontján mondott csődöt – az ideológia az elnyo­más és a rabság rendszereit termelte ki.
Ma senki sem gondolja komolyan, hogy a rabszolgaságot „egy kiválóbb formában” újra be kellene vezetni. Nevetséges lenne azt mondani, hogy „a rabszolgaság kudar­ca a megvalósítás sikertelenségére vezethető vissza. De majd most sikerre visszük!” Pedig ma, Amerikában, visszatérőben van a szocializmus utópiája, és pontosan ezzel a felkiáltással: majd most jól fogjuk csinálni! Komoly emberek állnak ki az illúzió mellett; kulturális termékeken keresztül magasztalják fel; és az egyik nagy politikai párt agresszívan harcol a megvalósításáért. Hogyan lehetséges ez? A szocializmusról olyan képet festenek, mintha annak semmiért sem kellene elnézést kérnie.

Szerző Dinesh D'Souza
Alcím Ki áll mögötte? Miért gonosz? Hogyan lehet megállítani?
Eredeti cím United States of Socialism Who’s behind it. Why it’s evil. How to stop it
Fordította Tóthné Kincs Vivien
Kiadó Patmos Records
Kiadás dátuma 2022-05-25
Oldalszám 320
Nyelv magyar
Kötés puha

Szerzőink

  • Németh Sándor Németh Sándor
  • Derek Prince Derek Prince
  • Kenneth E. Hagin Kenneth E. Hagin
  • Joel Osteen Joel Osteen
  • Billy Graham Billy Graham
  • John F. Walvoord John F. Walvoord
  • Tarjányi Péter és Dosek Rita Tarjányi Péter és Dosek Rita
  • John Loftus és Mark Aarons John Loftus és Mark Aarons

Rólunk

A Patmos Records 2010-ben alakult a Hit Gyülekezete kiadói- és terjesztői szervezeteként. A kiadó jelenleg közel 100 kiadvánnyal rendelkező portfólióval büszkélkedhet. A könyveken túl e-könyvek, CD-k, DVD-k széles választéka is megtalálható a kiadó kínálatában. Az elmúlt közel öt év során több társkiadó is csatlakozott a Patmos Records munkájához. A kiadó megalakulása óta minden évben részt vesz a neves Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.

A Hit Gyülekezete olyan közismert és nagy népszerűségnek örvendő keresztény vezetők, illetve szerzők könyveit jelentette meg az elmúlt évtizedekben, mint Derek Prince, Kenneth E. Hagin, Marilyn Hickey, Billy Graham, Joel Osteen, Randall Price, John Hagee vagy Lester Sumrall. Ezek a kiadványok nem csupán itthon, hanem a határokon túl is nagy hatással voltak a neoprotestáns közösségekre. A hitéleti könyvek mellett azonban politikával, közélettel, családdal foglalkozó művek is megtalálhatók a Patmos Records kínálatában.

A Patmos Records 2011-ben jelentette meg a nyelvezetében és formájában egyaránt megújított magyar nyelvű Biblia-sorozatát, amely 2012-ben kiemelkedő szakmai elismerésben is részesült, amikor is elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat. Két évvel később pedig, azaz 2014-ben, a Fővárosi Közgyűlés döntése alapján a Budapest Márka díjjal is kitűntették a kiadót a Biblia népszerűsítése és megújítása terén végzett eredményes munkájáért.

A kiadó a könyvterjesztés területén is újításba kezdett, amikor 2012 augusztusában megnyitotta Patmos Book and Café nevet viselő üzletét Budapest belvárosában. A kávézó arra kínál lehetőséget, hogy az érdeklődők vonzó, kellemes környezetben böngészhessék és vásárolhassák meg a kiadványokat.

Patmos Book & Café a belvárosban

A Patmos Records gondozásában megjelent könyvek és egyéb kiadványok webáruházunk mellett a Patmos Book and Café (V. kerület, József nádor tér 9.) üzletben, Budapesten a Hit Parkban, illetve a Hit Gyülekezete vidéki istentiszteleteinek helyszínein is megvásárolhatóak.

Patmos Book & Cafe