Könyvajánló
Bibliai Atlasz gyerekeknek
2024. február 14. Írta: Tapodi Attiláné

A Bibliai Atlasz hasznos kiegészítője a hitoktatásban használt Biblia világa sorozatnak, de a kezdő Biblia-tanulmányozóknak is.

Nagy örömmel vettem kézbe ezt a gyerekeknek szánt, több száz képpel, térképpel illusztrált könyvet. 
A bibliai események nem elvont tanmesék. Valahol, valamikor valakikkel megtörténtek. Hitoktatóként fontosnak tartom, hogy a gyerekek ne csak a bibliai történetekkel ismerkedjenek meg, hanem az eseményeket tudják földrajzi helyhez is kötni. A helyszínek által még valóságosabbá válik a történet. Végignézve az Egyiptomból való kivonulás kanyargós vonalát a Sínai pusztában, jobban átérezhető a nép éhsége, szomjúsága. Jobban együtt tudunk velük érezni, bele tudjuk képzelni magunk a helyzetükbe, szinte nekünk is tekeredik a bokánk a hegyhez vezető úton abban a saruban, ami nem fogja rendesen a lábunk. A képek segítenek gondolkodni. 
Jézus földi életkörülményeibe is mélyebben nézhetünk bele az által, hogy a szolgálati területét a nagy Római Birodalom egyik, periférián lévő provinciájaként szemléljük. Látjuk a távolságát a birodalom központjától, vagy akár a lakóhelyünktől. Ezen a földön élt, hazánktól távol, tanítványai azonban a „föld végső határáig” elhozták üzenetét. És nem a mai Óceánjáró hajókkal. 

Image-Description
A Patmos Records kiadóról

A Patmos Records 2010-ben alakult és jelenleg közel 100 kiadvánnyal rendelkező portfólióval büszkélkedhet. A könyveken túl e-könyvek, CD-k, DVD-k széles választéka is megtalálható a kiadó kínálatában. Az elmúlt közel öt év során több társkiadó is csatlakozott a Patmos Records munkájához. A kiadó megalakulása óta minden évben részt vesz a neves Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon. Tovább

Ez is tetszeni fog
Image-Description
Felvértezve

Bátran ajánlom a könyvet azoknak, akik szeretnének még több jártasságot szerezni korunk fontos és vitatott témáiról, így szeretnének aktívabban részt venni a közéletben, vagy akik csak az említett témák fontosságát szeretnék megérteni, ezzel bővítve ismeretüket.

2024. február 6.
Image-Description
CSELSZÖVŐ

Humoros, elgondolkodtató, érdekfeszítő, történelmi kérdéseket feszegető, magával ragadó, izgalmas és cselekménydús. Így tudnám jellemezni Tarjányi Péter és Dosek Rita Elhallgatott évszázad trilógiájának második részét.

2024. január 25.
Image-Description
Lester Sumrall: Életem

Sámuel, Pál apostol, Jónás, a tizenkét tanítvány, és még sorolhatnánk azokat a különböző korban élt, különböző pályát befutott bibliai szereplőket, akiknek történetei mind visszaköszönnek ebben a kalandos életrajzban! Vajon mi köti össze őket? Egyetlen név: Lester Sumrall. Az ember, akinek a szolgálata egyértelműen az Istentől kapott látás alapján bontakozott ki.

2024. január 22.
Image-Description
Szeretet és tisztelet a családban

Jó szívvel ajánlom elolvasásra a könyvet nemcsak a gyakorló szülőknek, hanem azoknak is, akik még ezelőtt az örömteli, izgalmas kihívás előtt állnak.

2024. január 15.
Image-Description
Az isteni gyógyulás hét alapelve

Amilyen kicsi és vékony ez a könyv, annál tartalmasabb. Nagyon!

2024. január 9.
Image-Description
Az élő Istennel jártam

Ritkán látni CSUPA NAGYBETŰVEL írt címet, különleges cím egy különleges ember különleges életéről.

2024. január 2.